گروت ماده ای تشکیل شده از سیمان، ماسه، آب و مواد افزودنی می باشد که با توجه به کیفیت و کارایی بسیار مناسب در ساخت و سازها مورد استفاده واقع می شود این محصول در مقایسه با ملات معمولی از مقاومت و استحکام قابل توجهی برخوردار بوده و با توجه به سیال بودن امکان اجرا در فضاهای تنگ و خالی وجود دارد. این محصول در دو نوع مختلف اپوکسی و کنسنترات تولید و عرضه می گردد که هر یک با داشتن ویژگی ها و خاصیت بسیاری دارای کارایی مختلفی می باشند. عدم انقباض و جمع شوندگی از جمله مهمترین ویژگی های این محصول بوده و پس از اجرای این محصول 3 روز موضع مدنظر آب پاشی شود.

گروت چیست؟

گروت ماده ای می باشد که پس از مخلوط شدن با آب به شکل دوغابی و سیال تبدیل می شود و شکل سیال آن این امکان را می دهد که مواد در فضاهای خلی و تنگ به خوبی جریان داشته و فاصله را پر می کند که پس از مدتی این مخلوط سیال شکل به حالت جامد درآمده و به استحکام و مقاومت بسیار بالایی دست می یابد. این محصول از مواد نظیر ماسه، سیمان، آب و سایر افزودنی های مختلف تهیه شده و در اغلب موارد از این محصول برای موضع هایی که به مقاومت بسیار بالایی نیاز است استفاده می شود همچنین برای ترمیم ترک های با عمق بسیار از گروت ریزی استفاده می کنند چرا که این مواد با داشتن مقاومت بالا برای بازسازی مفید عمل می کند.

در زیر سازی تجهیزات سنگین نیز به جای ملات از این ماده استفاده می توان کرد که کارایی و کاربرد بهتری در مقایسه با ملات دارد. مقاومت قابل توجه این مخلوط از جمله مهمترین پارامترهایی می باشد که می توان نام برد که این مقاومت به دو بخش تقسیم می شود که مقاومت فشاری و مقاومت کششی این دو نوع می باشند. به واسطه گروت ریزی می توان وزن تجهیزات و یا ستون را به زمین انتقال داده و پس از خشک شدن این مواد در مقابل هرگونه نیروی وارد شده مخصوصا لرزش ماشین آلات به خوبی از خود مقاومت نشان می دهد. البته با توجه به مقاومتی که قصد برخورداری از آن دارید باید از میان انواع مختلف این محصول مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید چرا که هر یک از انواع این محصول دارای مقاومت متفاوتی می باشند.

گروت

ویژگی های گروت

گروت از جمله پرکاربرد ترین و پرمصرف ترین مواد در ساخت و سازها بوده و به منظور استحکام و مقاومت بالای موضع مدنظر استفاده می شود از مواد با داشتن ویژگی ها و مزیت های بسیاری توانسته است در حال حاضر از پرمصرف ترین مصالح در ساختمان سازی ها و سایر ساخت و سازها محسوب شود از جمله ویژگی های گروت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت و تولید ملات های بدن جمع شدگی
  • اجرای زیرسازی سازه های فولادی و فونداسیون ماشین آلات
  • راحتی اختلاط با آب، روان بودن و راحتی استفاده در اتصالات سازه های پیش ساخته
  • مقاومت هایی این محصول در حالت سیال برابر با  (حداقل kg⁄cm^2 550)
  • عدم نیاز به آب بندی مخازن
  • پر کردن حفره ها، شکاف ها و ترک های عمیق در کف زمین و دیوارها
  • دارای انبساط کنترل شده بوده و به هیچ وجه منقبض نخواهد شد

گروت

انواع گروت

گروت از مهمترین افزودنی ها در ساخت و ساز ها بوده و با داشتن خاصیت منبسط شوندگی غیر انقباضی بسیار کارایی مفیدی برجای می گذارد. این محصول در دو نوع مختلف تولید و به کار می رود که ملات اپوکسی و ملات کنسنترات از این قبیل می باشند. هریک از این دو محصول با داشتن خاصیت ها و ویژگی های متفاوت در زمینه های مختلفی مورد استفاده واقع می شوند که هریک را می توان به صورت زیر توصیف کرد:

اپوکسی: این مواد مقاومت بسیار بالایی در مقابل فشار زیاد داشته و از این جهت در پایه پل ها و فونداسیون ماشین آلات بسیار کارایی دارد همچنین خاصیت چسبندگی قوی این مواد از ویژگی های آن می باشد.

کنسنترات: از این محصول برای ایجاد انبساط قابل کنترل در ملات و بتن می توان بهره مند شد چرا که این نوع محصول با کاهش ترک خوردگی و جمع شوندگی در فعالیت های ترمیم و تعمیر سازه های بتی بسیار کارساز می باشد.

گروت

خواص و کاربرد ملات اپوکسی

گروت اپوکسی از جمله پرمصرف ترین انواع این محصول بوده و با توجه به مقاومت فشاری بسیار زیاد در زمینه های مختلفی مورد استفاده واقع می شود از جمله کاربرد و خواص بی نظیر این محصول می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت نهایی در دماهای 25 تا 40 درجه، بین 800 تا 1000 kg⁄cm^3
  • کفسازی سطح های مقاوم در برابر مواد شیمیایی و خورنده
  • مقاوم در برابر ضربه و ارتعاش های شدید، مقاوم در برابر نفوذ آب و رطوبت
  • چسبندگی بسیار بالا به سطوح بتنی و فلزی
  • مقاومت فشاری و سایشی بالا در مقایسه با ملات گروت سیمانی و بتن
  • این محصول پس از خشک شدن ترک برنداشته و جمع نمی شود
  • استفاده از این نوع محصول در پر کردن فضاهای خالی بین اجزای فولادی و بتنی
  • استفاده در زیرسازی های فولادی، تراز نمودن ماشین آلات فوق سنگین و زیر صفحه ستون ها
  • برای اجرای یک متر از موضع می توان از 1700 کیلوگرم از این مخلوط استفاده نمود.

نحوه مصرف ملات ویژه

محل و موضعی که گروت ریزی در آن صورت خواهد گرفت بایستی کاملا خشک بوده و هیچ گونه گرد و غبار و چربی در آن مکان وجود نداشته باشد چرا که در غیر این صورت گروت ریزی با کیفیت بالا اجرا نخواهد شد. همچنین در موضع هایی که می توان آب را جذب کند بهتر است مکان مربوط با آب اشباع شود. مقدار معین از پودر این محصول را در مخلوط کن با مقدار آب مورد نیاز ریخته و با همزن مکانیکی به هم بزنید و بلافاصله مخلوط تهیه شده را در موضع مدنظر ریخته و از پر شدن محل مطمئن شوید. پس از گروت ریزی بایستی صبر کنید تا مواد به صورت کامل خشک شده و به مدت 3 روز سطح مکان مربوط را آب پاشی کنید که این امر در بالا رفت چسبندگی و مقاومت گروت بسیار موثر و تاثیرگذار می باشد.

گروت

کاربرد ملات ویژه

استفاده از ملات ها و بتن های معمولی در نصب و تثبیت سازه های فولادی با توجه به مقاومت پایین و نیز خاصیت جمع شوندگی گزینه مناسب و ایده آلی نمی باشد. در مقابل آن گروت ویژه یا همان پایه سیمانی به توجه به داشتن مقاومت بالا کارایی و کاربرد بسیار مناسبی را دارست. در ترکیب این محصول از روانسازی های پودری استفاده می کنند که در کنار خاصیت روانی ملات، سبب کاهندگی آب و در نتیجه رسیدن به مقاومت بسیار بالاتری می شود از دیگر مزیت های این محصول می توان به مقاومت بالای آن در مقابل تغییرات دمایی اشاره کرد. از کاربرد گروت ویژه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاشت انکر بولت ها و پایه های فنس
  • نصب ماشین آلات صنعتی مانند توربین ها، کمپرسور
  • قابلیت کاشت میلگرد تا قطر 8 سانتی متر
  • به عنوان یک ملات آب بند
  • اجرای در زیر ساختمان ها و بیس پلیت ها

گروت

خواص و اثرات ملات ویژه

محصول پایه سیمانی با داشتن اثرات و خواص قابل توجهی در بسیاری از صنایع مورد استفاده واقع می شود از جمله این خواص به موارد زیر توجه داشته باشید:

عدم ترک خوردگی ناشی از انقباض و جمع شدگی

افزایش کارایی ملات در حالت خمیری

مقاومت بالا در برابر شرایط جوی

سانتیگراد

حفاظت میلگردها و آرماتورها در برابر خوردگی

عدم ترک خوردگی پس از سخت شدن ملات

حصول مقاومت های مکانیکی بالا

امکان کنترل جمع شدگی پلاستیک بتن به واسطه انبساط گازی

امکان بهره برداری سریع تر از سازه

دارای انبساط (تغییر حجم) کنترل شده

حصول مقاومت فشاری 65 مگا پاسکال

مقاومت در برابر بارهای استاتیکی بالا

کاهش نفوذ پذیری

عدم زنگ زدگی فولاد به دلیل عدم وجود سنگدانه های آهنی و کلراید

تحمل تغییر شکل گروت در برابر بارهای وارده تا 200 درجه

مقاومت بالا در برابر سیکل های ذوب و یخبندان

گروت

مکانیزم عملکرد گروت ویژه

گروت ویژه از موادی چون روانساز پودری، سنگدانه دانه بندی شده، سیمان، مواد منبسط کننده و الیاف پلی پروپیلن تشکیل شده است که هریک از این مواد نقش بسزایی در ارتقا خواص و کیفیت ملات تشکیل شده دارد. وجود روانسازی پودری نیاز به آب را کاهش داده و در نهایت مقاومت فشاری و مقاومت های مکانیکی را افزایش می دهد. مواد منبسط کننده نیز با خاصیت جبران کننده انقباض سبب عدم انقباض ملات و کاهش حجم می شود. الیاف پلی پروپیلن نیز مقاومت سایشی را افزایش می دهد.

گروت

 هم چنین جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید از طزیق صفحه تماس با ما از مشاوره رایگان ما برخوردار شوید.

اطلاعات بیشتر از گروت در ویکی پدیا

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)
امتیاز نظرات 0 (0 امتیاز دهی)