چسب کاشی (tile-paste)

امروزه یکی از مهمترین موادی که برای کاشی کاری سطوح مختلف در انواع سطوح و ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد، انواع چسب کاشی است. چسب های کاشی از زمان تولید خود سبب شده اند که عمل کاشی کاری بسیار راحت تر، سریع تر و با کیفیت بسیار بالاتری انجام شود و به همین دلیل با استقبال بالایی مواجه شده و بسیاری از پیمانکاران بدون شک از این ماده برای کاشی کاری ساختمان ها استفاده می کنند. استفاده از چسب های کاشی علاوه بر راحتی و افزایش سرعت عمل، مزایای بسیار زیاد دیگری نیز دارند که سبب افزایش محبوبیت هرچه بیشتر این چسب ها شده است.چسب های کاشی انواع گوناگونی دارند که هر کدام از آنها برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. در همین راستا در این مقاله به معرفی جامع چسب های کاشی، مزایا، کاربرد و چگونگی استفاده از آنها پرداخته ایم و در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

چسب کاشی چیست؟

در گذشته برای نصب کاشی به سطوح مختلف تنها از ملات های سیمانی استفاده میشد که این کار اصولاً زمان بر و سخت بوده و اغلب به سختی صورت می گرفت. اما امروزه دیگر از روش های زمان بر و سخت ساخت ملات سیمانی استفاده نمی شود و به جای آن چسب هایی تحت عنوان چسب کاشی برای اتصال کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می گیرد. چسب های کاشی ترکیب شده از سیمان و افزودنی های شیمیایی است که امروزه به دلیل افزایش سرعت در کاشی کاری و راحت تر بودن آن نسبت به استفاده از ملات های سیمانی مورد توجه زیادی قرار گرفته است.

چسب کاشی به دلیل قدرت چسبندگی و مقاومت بسیار زیادی که در برابر نفوذ آب دارد در کاشی کاری های سرویس های بهداشتی تا حد زیادی به کار می روند.

چسب کاشی

انواع چسب کاشی

چسب های کاشی با توجه به جنسی که دارند به 3 دسته تقسیم بندی می شوند که به شرح ذیل می باشند:

  • چسب کاشی قابل انعطاف: چسب های کاشی انعطاف پذیر بیشتر در مکان هایی که در آنها ارتعاش و یا جابجایی های کمی وجود دارد، مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از چسب کاشی انعطاف پذیر در این مکان ها به این دلیل است که سایر چسب ها در چنین موقعیت هایی احتمال دارند که دچار ترک خوردگی شوند.
  • چسب های کاشی ضد آب: این چسب ها بیشتر برای کاشی کاری مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرند که بیشتر در معرض آب و رطوبت قرار دارند. آشپزخانه و سرویس بهداشتی از جمله مکان هایی هستند که برای کاشی کاری آنها باید از این محصول استفاده شود. چسب های کاشی ضد آب بسیار نازک هستند و انتخاب نوع آنها بستگی به سطوحی که قرار است کاشی کاری شود، بستگی دارد.
  • چسب های کاشی مقاوم در برابر گرما: برای کاشی کاری مکان هایی که در معرض آتش و گرما قرار دارند، برای اتصال کاشی ها به یکدیگر نمی توان از هر نوع چسبی استفاده کرد، بلکه بهترین چسب برای این مکان ها، این محصول مقاوم در برابر گرما می باشد. در صورتی که از چسب هایی به جز چسب کاشی مقاوم در برابر گرما در این مکان ها استفاده شود، ممکن است گرما و حرارت زیاد باعث آسیب دیدگی چسب شود.

چسب کاشی

مزایای استفاده از چسب کاشی

چسب های کاشی به صورت آماده وجود دارند و تنها قبل از مصرف باید با آب ترکیب شوند که همین موضوع نشان دهنده سهولت استفاده از این محصول می باشد.

استفاده از این محصول در مقایسه با روش های سنتی برای اتصال کاشی و سرامیک ها به یکدیگر مزایای زیادی دارد که به شرح ذیل می باشند:

  • بالا رفتن سرعت اجرای کار: معمولاً برای استفاده از این محصول از ماله های دندانه دار و به مساحت یک متر مربع استفاده می شود و بعد از آن کاشی ها به چسب هایی که دندانه دارد شده اند متصل شده و به راحتی بر روی یک خط قرار می گیرند. این اقدام باعث می شود که سرعت کار تا حد زیادی افزایش یابد و کاشی کاری در مدت زمان کوتاه تری به اتمام برسد.
  • بالا رفتن کیفیت کار: تنظیم بهینه چسب های کاشی باعث می شود که تنظیم کاشی ها به راحتی و در مدت زمان کوتاهی انجام شود و کاشی ها بسیار زیبا و شکیل در راستای یک خط قرار گیرند. استفاده کردن از ماله های دندانه دار سبب می شود که چسب گستردگی بسیار خوبی در پشت کاشی ها ایجاد نماید که این عامل شکستن کاشی ها را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. یکی دیگر از عواملی که باعث بالا رفتن کیفیت کاشی کاری با چسب می شود، کاهش نفوذ آب و همچنین بروز لک بر روی کاشی ها است. علاوه بر این متصل شدن کامل و یکنواخت چسب در پشت کاشی ها منجر به بالا رفتن مقاومت و دوام کاشی ها می گردد.
  • ایجاد تنوع در اجرا: این محصول با توجه به دستورالعمل های اصولی و ویژه ای ایجاد شده اند تا برای اتصال کاشی، موزاییک، سرامیک های خیلی بزرگ حتی در محیط های جلا داده و یا کاشی کاری شده مورد استفاده قرار گیرند.

کاربرد چسب کاشی

این محصولات در مکان های داخلی و خارجی با اجرای افقی و عمودی به راحتی قابل استفاده هستند. این چسب ها به دلیل قدرت چسبندگی و اتصال بالای خود در دیوار ها و به صورت بالا به پایین مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این یکی دیگر از مهمترین کاربرد های این محصول، استفاده از آنها بر روی سطوح بتنی و یا سطوحی است که قبلاً کاشی کاری شده اند.

چگونگی استفاده از چسب های کاشی

ماله دندانه دار همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، مهمترین و اصلی ترین فاکتور برای به کارگیری و اجرای این محصول می باشد. نحوه کار به این صورت می باشد که در ابتدا باید سطح کار و سرامیک با چسب آغشته شود و بعد آن به کمک ماله دندانه دار به طور کامل مسطح شود. بعد از این کار باید کاشی بر روی چسب قرار داده شود و بیست و چهار ساعت برای تکمیل شدن گیرش چسب زمان سپری شود و عمل بندکشی بعد از اتمام این مدت زمان صورت گیرد.

لازم به ذکر است که در زمان کاشی کاری در هوای مرطوب بهتر است که پشت کاشی ها نیز به طور کامل با این محصول آغشته شود، چرا که با این عمل اتصال کاشی ها با سهولت بهتری انجام می شود.

چسب های کاشی پودری به چه چسب هایی گفته می شود؟

چسب کاشی پودری، یک نوع چسب با ترکیبی از مواد سیمانی، افزودنی های پلیمری، تقویت کننده های چسبندگی و همچنین مواد پرکننده معدنی می باشد. این چسب ها به راحتی و با استفاده از آب قابل استفاده هستند. چسب های کاشی پودری برای متصل کردن انواع مواد جاذب و غیر جاذب بر روی دیوار و یا کف ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. این چسب ها به راحتی برای اتصال کاشی در انواع سطوح، مانند سطوح سیمانی، آجری، سنگی، کاشی و موزائیک استفاده می شود. اما به دلیل ترکیبات و فرآوری های انجام شده در زمان تولید چسب های پودری توصیه می شود که از آنها برای کاشی کاری سطوح گچی استفاده نشود.

مهمترین نکته ای باید قبل از به کارگیری چسب های کاشی پودری به آن توجه شود، تمیز کردن محل مورد نظر از هر گونه گرد و غبار و چربی می باشد.

چسب کاشی

منظور از چسب های کاشی خمیری چیست؟

چسب کاشی خمیری، نوعی دیگر از چسب است که از آن برای اتصال کاشی و سرامیک به سطوح مختلف استفاده می شود. این چسب ها برخلاف چسب های کاشی پودری، قدرت چسبندگی بسیار بیشتری داشته و به دلیل داشتن ترکیب های شیمیایی متفاوتی در مقایسه با چسب های کاشی پودری می توان از آنها حتی برای کاشی کاری سطوح گچی نیز استفاده کرد.

علاوه بر این یکی دیگر از موارد کاربرد چسب های کاشی خمیری، استفاده از آنها در کاشی کاری های دیوار به دلیل جذب بسیار بالای آنها می باشد. استفاده از این چسب ها سبب می شود تا کاشی ها در سطح لعابی دچار تغییر رنگ نشوند. علاوه بر این برای کاشی کاری محیط های مرطوب، مانند حمام، دستشویی و استخر می توان علاوه بر استفاده از چسب بتن و یا پرایمر، برای افزایش مقاومت و عایق نمودن سطح از چسب های کاشی خمیری استفاده شود.

چسب کاشی

دلایل اقتصادی استفاده از چسب های کاشی

همانطور که گفته شد برای به کارگیری چسب های کاشی از ماله های دندانه دار استفاده می شود که این امر سبب می شود از مواد مورد نیاز به میزان کمتری استفاده شود. همچنین لایه های نازک این محصول در مقایسه با ملات های سیمانی سبب وارد آمدن بار بسیار کمتر به ساختمان می شود.

چسب کاشی

چسب کاشی

منبع : ویکی پدیا